Att mäta och rapportera användning av resfria möten på organisationsnivå: jakten på den rätta indikatorn

Publishing year: 2013
Document type: Report
Publisher: [Publisher information missing]

Frågan om hur man mäter användningen av resfria möten (telefon- webb- och videomöten) har aktualiserats i Sverige genom att ett antal myndigheter 2010 fick i uppdrag av regeringen att öka andelen resfria möten (RM) i verksamheten (Näringsdepartementet, 2010). Uppdraget var en del i regeringens satsning på Grön IT år 2010: ”IT för en grönare förvaltning – agenda för IT för miljön 2010-2015”. Ett antal ansträngningar har sedan dess gjorts och görs för att ta fram lämpliga indikatorer och ett lämpligt system för att kunna mäta och rapportera RM-användningen, av vilka de mest tongivande redovisas i här. I rapporten görs ett försök att belysa hur indikatorerna tagits fram och utvecklats, och analysera hur väl detta fallit ut. Rapporten avslutas med en rad rekommendationer.

• indikatorer
  • rapportering